277 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefliyorlar

celikci

Global Mod
Global Mod
“Meksika'da kurmak isteyen belirli şirketlerle geliştirdiğimiz planla, nasıl kurulacakları, nerede kurulacakları, hangi faydalarla, hangi teşviklerle (…) amaç, o zaman, Meksika'yı dünyanın en iyi ülkesi yapmaya devam etmek; ülkemiz kültürel bir güçtür ve amacımız yoksulluğu ve eşitsizlikleri azaltmaktır” dedi.

Plan Meksika'nın hedefleri şunlardır:

1. Dünyanın 10 ekonomisi arasında yer alan Meksika şu anda 12. sırada yer alıyor.

2. Yatırımın GSYİH'ye oranı 2026'ya göre %25'in üzerine, 2030'da ise %28'in üzerine çıkacak şekilde artırılmalıdır.

3. Diğerlerinin yanı sıra, uzmanlaşmış imalat ve stratejik sektörlerde 1,5 milyon ek iş yaratılması.

4. Ulusal tedarik ve tüketimin yüzde 50'si Meksika'da stratejik sektörlerde yapılacak.

5. Otomotiv, havacılık, elektronik, yarı iletkenler, ilaç, kimya sektörlerindeki küresel değer zincirlerinde ulusal içeriğin %15'ini büyütün.

6. Kamu alımlarının yüzde 50'si milli üretim olacak.

7. Meksika'da yapılan aşılar.

8. Bir yatırımın tamamlanması için gereken toplam süre 2,6 yıldan 1 yıla düşecek: Tek bir dijital yatırım penceresinde %50 daha az prosedür ve gereksinim.

9. Stratejik sektörlere uygun sürekli eğitim ve teknik yüksek öğrenimde %100 ikili eğitim ile yılda 150.000 profesyonel ve teknisyen.

10. Çevresel sürdürülebilirlik, ÇSY uygulamalarıyla yatırımları teşvik edin: suyun yeniden kullanımı, temiz enerjiye yatırım desteği, katı atık yönetim sistemleri ve toplumsal etki eylemleri.

11. Finansmana erişimi olan KOBİ'lerin %30'u.

12. Dünya çapında en çok ziyaret edilen 5 ülkeden biri olun.

Planlar enerji, havacılık, yarı iletkenler, turizm, otomotiv ve tekstil yatırımlarının yanı sıra her bir kuruluşta en az bir tane olmak üzere geliştirme direklerinin patlatılmasını içeriyor.

Bu plan aynı zamanda Asya'dan gelen rekabet ve başta Çin olmak üzere ithal ikamesi ile yüzleşmek için ABD ve Kanada ile daha fazla bölgesel entegrasyon ihtiyacına da yanıt veriyor.

Hazine Bakanı Rogelio Ramírez de la O, Kuzey Amerika'nın Çin'den yapılan ithalatın %10'unu karşılaması durumunda Meksika'nın GSYH'de normalden %1,2, ABD'nin %0,8 ve Kanada'nın %0,2 daha fazla büyüyeceğini belirtti. .

Ramírez de la O, bu yaklaşımın ABD'ye zaten sunulduğunu ve bundan sonra ticari, siyasi ve endüstriyel konularda kamu politikası kararlarının ve T-MEC çerçevesinde yapılması gerekenlerin ortaya çıkacağı yorumunu yaptı.