Ekonomi Sekreterliğinde görev alacak diplomat ve müzakereci Ebrard; bunlar sizin zorluklarınız

celikci

Global Mod
Global Mod
Meksika Dış Ticaret Yöneticileri Enstitüsü (IMECE) Başkanı Carlos Novoa, Ebrard'ın T-MEC müzakerelerinde yer aldığını unutmamak gerektiğini, bu nedenle bölgenin ticari ilişkilerinin büyüklüğünü çok iyi bildiğini vurguluyor. .

Novoa, “2026'da önemli derecede karmaşıklığa sahip olan T-MEC gözden geçirilecek; bir müzakere ekibini birleştirmesi gerekecek” dedi.

Meksika Rekabet Enstitüsü'nün (Imco) Ekonomi Direktörü Jesús Carrillo'ya göre Ebrard, dünya ve uluslararası ve ticari ilişkilerin nasıl olduğu konusunda net bir bilgiye sahip ve bu da onun neden Ekonomi Bakanlığı'na seçildiğini açıklıyor.

Üstelik akademik eğitimi de bir kenara bırakılamaz. Marcelo Ebrard, Meksika Koleji'nden Uluslararası İlişkiler diplomasına sahiptir. Ayrıca Fransa'nın Paris kentindeki Ulusal Yönetim Okulu'nda Kamu Yönetimi alanında uzmanlığı bulunmaktadır.

Laboratuvar koordinatörü Ignacio Martínez Cortés, “Meksika Koleji'nden ayrılan Marcelo Ebrard hakkında vurgulanması gereken bir şey, onun yüksek müzakere profilidir, çünkü Meksika'nın ticaret gündeminde ortaya çıkan şeyler için artık her zamankinden daha fazla gerekli” diyor. UNAM'dan Ticaret, Ekonomi ve İşletme Analizi (Lacen).

Uzmanlar, Ebrard'ın yurt dışında iyi bir imaja sahip bir figür olduğu konusunda hemfikir olsa da, ona her şey gümüş tepside sunulmayacak çünkü Meksika'nın hâlâ mısır paneli ve T Anlaşması kapsamında enerji anlaşmazlığının olası yeniden alevlenmesi gibi bekleyen zorlu sorunları var. -MEC.

Novoa, “Ebrard ayrıca, Meksika'nın ticari ortakları arasında belli bir dereceye kadar endişe yaratan yatırım sorunları, hızlı müdahale çalışma mekanizmaları ve yasal reformlarla ilgili ortaya çıkan çeşitli tartışmaların çözülmesinden de sorumludur” diyor.

Aynı konu hakkında mısır tartışmasının bu kadar kolay olmayacağını öngören Imco uzmanı, “Gelecek başkan net bir mesaj verdi. Aslında burada transgenik mısır kullanımına izin verilmemesi bana yanlış göründü, (. . .) Bu cephe bana Ebrard'ın yeteneklerini aşıyor gibi görünüyor, çünkü bu bir yönetim politikasıdır; Meksika hükümeti geri adım atmadığı sürece yapılacak pek bir şey olmadığını düşünüyorum,” diye öngörüyor Carrillo.

Enerji sektöründe, anlaşmazlığın yeniden canlanabileceği göz ardı edilmedi; her ne kadar bu anlaşmazlığın özü, Mahkeme'nin AMLO'nun amaçladığı Elektrik Endüstrisi Kanunu'nda yapılan reformun anayasaya aykırı olduğu yönündeki tespiti ile ortadan kaldırılmış olsa da, bu anlaşmazlığın ortadan kaldırılmasını sağlayacak hiçbir şey yok. Eylül ayında sunulacak reformlarda bir daha olmayacak.

Meksika şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli ticaret ortağıdır, bu nedenle Ebrard için T-MEC'i üstün kılmak zorlu bir iştir; Zorluk derecesi, Joe Biden ve Donald Trump'ın yarıştığı ABD'nin bir sonraki başkanının kim olacağına bağlı olacak.