Formula 1 Haberleri | Avustralya GP’de Vettel, scooter ile piste girdi

bencede

New member
AJANSSPOR – HABER

Formula 1’de dönemin birinci iki yarışını Covid-19 niçiniyle kaçıran Sebastian Vettel, bu hafta sonu Avustralya GP ile dönüş yaptı. Fakat Alman pilot birinci yarışında bahtsız bir olay yaşadı.

Sebastian Vettel, motosiklete binerek pitte geri döndü

Vettel, Avustralya’daki 1. idman seansının bitmesine 15 dk kala, güç kaybı niçiniyle yolda kaldı. Aracı durduktan kısa mühlet daha sonra yangın söndürücüyle müdahale etti. Pistin o kısmında bekleyen Vettel, seans bitip tüm araçlar pite döndükten daha sonra değişik bir biçimde bir motosiklete binerek pist üstünden taraftarları selamlayarak pit alanına dönüş yaptı.

İnceleme altına alındı

Fakat Vettel’in bu davranışı kendisine değerliye mal olabilir. Zira Vettel, müsaadesiz bir biçimde piste çıktığı için yarış idaresi tarafınca inceleme altına alındı.

Vettel, kendisine müsaade verildiğini söylüyor

Sebastian Vettel, birinci idman seansının akabinde pist üzerinden scooter ile pite geri dönmesine bir bakılırsavli tarafınca müsaade verildiğini söylemiş oldu.

Mesleğinde dört dünya şampiyonluğu bulunan Vettel, yaşanan olayda kendini şöyleki savundu:

“Ben sürebilir miyim? dedim”

“Bir sorun vardı, dumanlar çıktı ve güç kaybettim. daha sonra aracı pistte durdurmak zorunda kaldık. Hasarı azaltmak ve olabildiğince süratli bir biçimde pistten çekmek için elimden geleni yaptım. Aracın, yeniden alev almayacağı konusunda inançta olduğundan emin olduktan daha sonra bakılırsavlilere ‘Geri dönebilir miyim?’ diye sordum. Onlar da ‘Evet seans biter bitmez geleceğiz.’ dediler. ondan sonrasında misyonlu scooter ile geldi ve ‘Arkaya geçebilirsin.’ dedi. Ben de ‘Ben sürebilir miyim?’ dedim zira kendim sürmeyi tercih ederim. çabucak sonrasında scooter’ı bana verdi ve ‘Tamam.’ dedim o da ‘Hadi git.’ dedi. Ben de gittim. Öncelikle, aracı geri almayı ve bir sorun olmamasını isterdim. Scooter sürmek için burada değilim.” dedi.

Pekala kurallar ne diyor?

Kurallara göre, hiç kimse seans bittikten daha sonraki beş dakika içerisinde piste giremez. Lakin istisnalardan biri “öncesinde bir bakılırsavliden müsaade alarak sürüş yapan yahut yaya olarak giden sürücüleri” kapsıyor.

• vazifelerini yerine getiren pist yetkilileri yahut öteki yetkili işçi.
  • Araçla yahut yaya olarak, yetkililerden müsaade almış şoförler.
  • Formasyon çeşidinde tüm araçların gridden ayrılmasının akabinde ekipmanları garaja götüren ya da pistte kalan aracı iten işçi
  • Bir yarış ya da Sprint yarışı başladıktan daha sonra bir aracı gridden çıkarmak için pist yetkililerine yardımcı olan ekip işçisi
🇦🇺
Scooter ile tur atan Sebastian Vettel, kendini savundu

🎙
“Scooter’ı bana verdiler ve ‘Hadi git’ dediler. Ben de gittim”#F1 #AusGPpic.twitter.com/ck8VVx4PAS

— Ajansspor Formula 1 (@AjsFormula1) April 8, 2022