Formula 1 Haberleri | Grup arkadaşı Russell’dan Lewis Hamilton’a Büyük Övgü

bencede

New member
AJANSSPOR – HABER

Hamilton hiç elbet ki Formula 1’in en büyük yıldızı. George Russell, Max Verstappen ve Charles Leclerc üzere biroldukça yetenekli pilot sezonlardır konuşulan potansiyellerini ortaya çıkarmaya başlasalar da, Hamilton spordaki en büyük ve en tanınan figür olmaya devam ediyor.

Son sekiz dönemin tamamında çok dominant performanslar ortaya koyan ve altı sefer şampiyonluğa ulaşan İngiliz pilot, 2022 döneminin birinci altı yarışı itibariyle pek inişli çıkışlı bir dönem geçirmekte.

Hamilton, istikrarsız bir başlangıç yaptı

İlk yarışta sürpriz bir podyum elde eden Hamilton, Suudi Arabistan’da 10, Avustralya da 4, Imola’da ise 14. olarak döneme istikrarsız bir başlangıç yaptı ve hiç bir yarışta geçtiğimiz dönem şampiyonluk uğraşı veren Hamilton’a yönelik bir emare yoktu.

Geçtiğimiz hafta sonu İspanya’da dönemin en uygun yarışını çıkaran ve birinci cinste 19. sıraya gerilemesinin akabinde 5. sıraya kadar yükselen Hamilton’ın geleceği ekip arkadaşı Russell’ın yükselişi niçiniyle sorgulanmakta.

Hamilton, kendini başkan hissetmiyor

Motorsport’da yer alan haberde İspanya Grand Prix’sindilk evvel hem Russell birebir vakitte Hamilton’a ortak bir soru soruldu ve Russell’a Hamilton’da başkan olarak hangi nitelikleri gördüğü soruldu.

İlk karşılık veren taraf Hamilton oldu, İngiliz pilot kendini önder üzere hissetmediğini ve Russell’ın kadrodaki herkes kadar sıkı çalıştığına inandığını söylemiş oldu.

Hamilton: “Eşit derecede sıkı çalışıyoruz”

Yedi kere dünya şampiyonu, “Öncelikle başkan olduğumu söyleyemem. George ve ben, kadrosu yönlendirmek ve ekipteki herkes kadar uğraş sarf etmek için için eşit derecede sıkı çalışıyoruz. Ancak zorluklar ve kuvvetli vakit içinder boyunca her vakit kendiniz hakkında daha fazlaca şey öğrenirsiniz, mesela olaylarla nasıl başa çıktığınızı, olaylara nasıl reaksiyon verdiğinizi, olumsuz durumları nasıl aksine çevirebildiğinizi. Şu an için daha fazlasını öğrendiğimi söyleyemem, bu yüzden geçmiş tecrübelerin bu kademede yardımcı olduğunu söyleyeceğim. Sahip olduğumu bildiğim zihinsel güce inanç vermek için söyleyebilirim.” dedi.

daha sonrasında Russell kelam aldı ve Hamilton’ın nasıl çalıştığını görmenin “ilham verici” olduğunu söylemiş oldu.

Russell: “Lewis ile ekip arkadaşı olmak gerçek bir ayrıcalık”

24 yaşındaki pilot, “Mercedes’e katılırken gördüğüm en büyük şeylerden biri, Lewis’in işleri nasıl yaptığını, Toto’nun [Wolff]’un işleri nasıl yaptığını, her insanın içine işlemiş kültürü görmek olduğunu düşünüyorum. Acımasız bir ortam var. Her vakit daha fazlası için çabalıyorlar, asla kayıtsız değiller ve her insanın şu anda karşılaştığımız bu problemleri çözmek için nasıl bir ortaya geldiğini görmek benim için ilham verici, hakikaten işin en uygununun bunu nasıl yaptığını öğreniyorsunuz. Daha fazlası için daima olarak kendinizi zorlamanız gerekiyor. Bu yüzden Lewis ile ekip arkadaşı ve Mercedes’in bir modülü olmanın gerçek bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum.” dedi.