JPMorgan ve Goldman Sachs, ABD'de durgunluk tahminlerini yükseltiyor

celikci

Global Mod
Global Mod
Tarifeler Risk Artı

JPMorgan'a göre, analiz modelinde örtük durgunluk olasılığı Salı günü% 31'e yükseldi ve Kasım ayı sonunda kaydedildi.

Goldman Sachs Group Inc., Ocak ayında% 14'lük tahminini% 23'e çıkararak ekonomik istikrarla ilgili endişeleri yansıtarak% 23'e yükseltti.

JPMorgan'ın stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, Bloomberg'e ekonomik faaliyet göstergelerindeki zayıflığın ve 4 Mart'ta uygulanan tarifelerle şiddetlenen iş ve tüketici güvenindeki düşüşün ABD'de bir durgunluk olasılığını artırdığını açıkladı.

Ekonomik veriler endişeleri güçlendiriyor

Son raporlar, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üretim faaliyetinin, fiyatlarda genelleştirilmiş bir artış ve düşük ekonomik büyümeye sahip bir ekonomik dönem olan stagflasyona yakın olduğunu göstermektedir.

Kanıtlar, üretim emirlerine ve imalat sektörünün kullanımına düştü. Buna ek olarak, tüketici güveni 2021'den bu yana en düşük seviyeye ulaşırken, kişisel harcamalar beklenmedik bir azalma göstermiştir. Emlak piyasası ayrıca hayal kırıklığı yaratan rakamları da kaydetti.

Philadelphia Federal Rezerv Bankası Başkanı Patrick Harker Perşembe günü yaptığı açıklamada, sorunların iyi durumda olan bir Amerikan ekonomisi için sorunların mümkün olduğunu, ancak enflasyon perspektifleri için tüketim ve risk sektöründe gerilim belirtileri gösterdiğini söyledi.

Harker, bankasındaki açıklamalarda, “İşsizlik hala düşük, hala büyüme var, ancak tehditler var. Güvenin düşmeye başladığını görmeye başlıyoruz” dedi.

Uzman ayrıca, tüketim sektöründeki son baskılar göz önüne alındığında, enflasyondaki azalmanın risk altında olduğu konusunda endişe duymaktadır.

Cambridge'deki Queens 'College başkanı ve Bloomberg köşe yazarı Mohamed A. El-Eerian, durgunluk projeksiyonunu yıl başında tahmin edilen% 10'a kıyasla% 25 ila% 30 arasında artırdı.

Wall Street belirsizliği yansıtır

Hisse senedi endeksleri, Donald Trump yönetiminin ticari politikaları hakkındaki belirsizliğe yanıt olarak güçlü düşüşler kaydetti.

S&P 500% 2.1 düştü, Nasdaq% 2.7 kaybetti ve Dow Jones 6 Mart'ta% 1.4 geri çekildi.

Bununla birlikte, Birleşik Devletler Ticaret Sekreteri Howard Lutnick, Donald Trump'ın hükümet politikalarının Wall Street'teki eylem fiyatlarının yukarı veya aşağı gitmesi gerçeğiyle yönlendirilmediğini söyledi.

İstihdam iyi durumda devam ediyor

İşsizlik yardımları için yeni başvurular yapan Amerikalıların sayısı geçen hafta beklenenden daha fazla düştü, bu da ithalat tarifelerinin türbülansı ve kamu harcamalarının derin kesintileri olmasına rağmen, işgücü piyasasının Şubat ayında istikrarlı kaldığını gösteriyor.

Buna ek olarak, Çarşamba günü Federal Rezerv'in “Bej Kitabı” olarak bilinen rapor, istihdamı Ocak ayının ortalarından beri “biraz yukarı doğru” olarak nitelendirdi. Para yöneticileri tarifelerin ve göçmenlik önlemlerinin ekonomik etkisini izlerken, işgücü piyasasının istikrarı Fed'in faiz oranlarını değişiklik yapmadan koruması için gereklidir.

Ajans bilgileriyle.