Kadınlar Fed bankalarında yönetim ve liderlik varlığını kaybediyor

celikci

Global Mod
Global Mod
Reuters'in yeni atamalara ilişkin analizine göre, kadınlar şu anda banka yönetim kurullarındaki 24 liderlik pozisyonundan 10'unu elinde tutuyor. Bu rakam geçen yıl 13 kadın yönetim kurulu başkanı ve başkan yardımcısından daha yüksek. Federal Reserve'e göre, bu yıl adı geçen başkan ve başkan yardımcılarından 14'ü kendilerini siyah, İspanyol kökenli veya beyaz olmayan olarak tanımlıyor.

2023 yılında banka yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu kadınlar ve azınlıklardan oluşuyordu.

Verilerin analizi, genel olarak 12 Federal Reserve bankasının yönetim kurullarındaki 108 sandalyenin %39'unun kadınlara ait olduğunu gösteriyor; bu oran geçen yılki %44'ten daha yüksek.

Ve yaklaşık %37'si farklı ırklardan insanlar tarafından işgal ediliyor; bu oran geçen yılki %41'den daha yüksek.

Washington merkezli Federal Reserve Board ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nde kısa vadeli faiz oranlarını belirleyen Federal Reserve bankalarının başkanları, ekonominin durumu ve kredi durumu hakkında görüşlerini almak için yönetim kurullarıyla sık sık bir araya geliyor. koşullar.

Son yıllarda yönetim kurulları giderek çeşitlendi; Federal Reserve politika yapıcıları bu değişikliğin onlara para politikasını uygun şekilde belirlemede belirleyici bir avantaj sağladığını söylüyor.

Nispeten daha az çeşitliliğe sahip yönetici grubunun politika yapıcıların bilgi toplamasını ne ölçüde etkileyeceği açık değildir.