Kamu görevlilerinin faydaları yarım milyardan fazla peso

celikci

Global Mod
Global Mod
Hazine kayıtları, kamu görevlilerinin yararlarına verilen tutarların, federal hükümetin kemer sıkma politikasının bir parçası olarak, pandeminin etkilerinin yanı sıra toplam harcamalarla ilgili olarak en ufak bir orana sahip olduklarını göstermektedir. Ancak, 2023 ve 2024'te oran arttı ve%6,2'de kaldı.

Metropolitan Otonom Üniversitesi (UAM) doktora sonrası araştırmacısı Christopher Cernichiaro, “Birçok çalışan varsa ve fayda yüklüyorsa, mantıklı, ancak temel işçiler azaldı ve uyaranlar bize birkaç pozisyonda yoğunlaştığını söyledi.” Dedi.

Faydalardaki artışlar, 2018'de 316'dan 2023'te 304'e kadar olan Federal Kamu Yönetimi'nin daha az sayıda kurumu ve 281'den 269'a kadar daha az sayıda sahibi; Bu arada, toplam bürokrat sayısı 2018'de 1,4 milyondan 2023'te 2017 seviyelerine çok yakın olan 1,6 milyona, INEGI'nin Ulusal Federal ve Eyalet Hükümeti Nüfus Sayımı 2024'ü ifade ediyor.

Çalışanların oranı da işe alım türlerine göre değişti. Temel veya sendikalı işçiler federal hükümet işgücünün% 72'sini% 70'e çıkarırken, ücretler için işe alım toplamın% 1.4'ünden% 2.3'e yükseldi; Güven olanlar% 21'den% 16'ya düştü.

Kamu hazinesinin en çok kaynağı olan faydalar arasında, bonus, aile ekonomisine destek için ödevler, IMSS'ye katkılar, tatil ve Pazar kuzeni; Dakiklik, kıdem primi, dakiklik, yardım, tasarruf fonu, işsizlik, emeklilik tasarruf sistemi için katkılar, IMSS'ye katkılar, Issste, kitaplara yardım, titrasyon desteği, fazla mesai ve ekonomik günler.

Ayrıca lensler, ortopedik cihazlar, işitsel, tekerlekli sandalyeler için hedeflenenleri parlarlar; Ayın Çalışanı; yıllarca hizmet için; Çocuk Günü, Krallar Günü, Anne ve Babalar Günü, Sekreter Günü; Didaktik malzeme, korumalar, uçuş ataması, oyuncaklar için yardım, diğerleri.

Cernichiroo, “Bence verimsiz olan günlerin ve şeylerin faydalarıdır, özellikle de şimdi bir şeyleri uzaktan yapabildiğinizde; örneğin, ne tür faydalar olduğunu ve nasıl dağıtıldıklarını ve bu faydalarda harcamak için harcanan her ağırlığın, daha önemli olan diğer şeylere harcamayı durdurduğunuz bir ağırlıktır.” Dedi.

İdari şubeye göre, faydaların ödenmesi IMSS, Halk Eğitimi, Petróleos Mexicanos, Federal Elektrik Komisyonu, Sektörsüz Kuruluşlar, Eğitim Sistemleri için Tahminler ve Katkılar, Ulusal Savunma, Finans ve Sağlıkta yoğunlaşmıştır.

Claudia Sheinbaum Hükümeti'nin ilk sorumlu 2024'ün son çeyreğinde, bu faydaların ödemesi 2018'den bu yana aynı dönemlerde en yüksek kayıt oldu.