Meksika'daki nüfusun yarısından fazlası kadındır ve bu nedenle ekonomiye katkıda bulunur

celikci

Global Mod
Global Mod
Meksika'daki kadınlar

Meksika'da ulusal nüfusun yaklaşık% 52'sini temsil eden 67 milyon kadın var.

Kadınların özel sektör ve parastatal şirketlere en büyük katılımına sahip federatif kuruluşlar Oaxaca, Guerrero ve Tlaxcala'dır. Fidanlık sektörleri, bakım ve eğitim sektörleri ülke çapında kadınlar tarafından yaygın bir şekilde yönlendirilmektedir.

INEGI'nin en güncel bilgilerine göre, kadınların ülkenin ekonomik faaliyetlerine katılımını anlamak için altı temel grafik.

1. Gençlik

Meksika'da 67 milyon kadın yaşıyor ve toplam nüfusun % 51,7'sini temsil ediyor. Ortalama yaşı 33 yaşına sahiptir.

2. Haklara erişim

Engelli veya sınırlaması olmayan 15 yıllık kadınların ortalama 10.6 derece okula onay verilmesi gerekiyordu. Buna karşılık, engelli kadınlar ortalama 6,8 dereceyi ve sınırlaması olan kadınları 8,7 derece onaylamıştı.

3. İşgal edilen nüfus

15 yaş ve üstü kadınların% 46,3'ü ekonomik olarak aktif kategoriye aittir ve% 97.0'ı işgal edilmiştir.

4. Kadınların ve erkeklerin devlet başına ekonomik faaliyetlere katılımı.

5. Sektörler tarafından katılım

INEGI'ye göre, kadınlar belirleyici olmayan özel olmayan özel ticaret ve özel hizmetlere katılırken, imalat endüstrilerinde işgal edilen personelin üçte birinden fazlasını oluşturdular.

6. Ekonomik faaliyetler

Kadınların en büyük katılımına sahip ekonomik faaliyetler temelde hizmetlerdi, fidanlıkları, sığınma ve temel eğitim okullarını, orta ve özel ihtiyaçları vurgulayanları hissediyorum.