Meksika'nın 2025 için Gelir Yasası var; vergiler, petrol ve borç, sütunlar

celikci

Global Mod
Global Mod
Meclis projeyi genel olarak 84 lehte, 36 aleyhte oyla onayladı. Ayrıca PAN, PRI, PT ve MC senatörlerinin çeşitli maddelerde değişiklik yapılması yönündeki çekincelerini de reddetti, dolayısıyla özellikle görüş açısından saklı tutulan maddeleri 83 lehte ve 36 aleyhte oyla onayladı. Görüş, Federasyon Resmi Gazetesi'nde derhal yayımlanmak üzere Yönetim Kurulu'na gönderildi.

Vergi toplama hedefine dijitalleşme ve vergi verimliliği, ayrıca veri geçişi ile denetim eylemlerinin sürdürülmesi, gümrüklerde daha fazla kontrol ve yılda 35 milyon pesodan az geliri olan vergi mükellefleri için vergi kredisi indirim programı yoluyla ulaşılacak.

Olumlu oylanan bu görüş, özerk kurumların ortadan kaldırılmasıyla elde edilen kaynakların TESOFE'de yoğunlaşarak Refah Emeklilik Fonu'na tahsis edilmesini öngörüyor.

“Özellikle KDV ve ISR'den kaynaklanan vergi gelirlerinin önemli ölçüde artacağı tespit edilmiş olup, kamu sektörünün, katkılardan elde edilen gelirlerin, haklardan, haklardan elde edilen gelirlerin güçlenmesinin bir yansıması olarak Federal Elektrik Komisyonu gibi kurumların gelirlerinde de bir artış bekleniyor. Yasama Çalışmaları Komisyonu başkanı Enrique Inzunza Cazarez, “Ürün ve sömürüde de önemli bir artış yaşanıyor, Petróleos Mexicanos'un gelirinde de bir artış düşünülüyor” dedi.

Tahminler

Teklif, tahmini olarak yüzde 2,0 ile 3,0 arasında bir yıllık ekonomik büyüme öngörmektedir; dolar başına 18,5 peso döviz kuru; Bir varil ham petrolün ihracat için birikmiş ağırlıklı fiyatının varil başına 57,8 dolar olduğu tahminiyle.

Karar, Petróleos Mexicanos'a 143.403 milyon pesoya kadar net iç borç ve 5.512 milyon dolara kadar net dış borç verme yetkisi veriyor. Federal Elektrik Komisyonu'na 10.027 milyon pesoya kadar net iç borç ve 991 milyon dolar net dış borç bulunuyor.

Platformda, Finans ve Kamu Kredi Komisyonu başkanı Cuauhtémoc Ochoa Fernández, Gelir Yasasının “farklı bir yönetim biçimini temsil ettiğine, çünkü dengeli büyümeyi garanti altına alma inancımızı yeniden doğrulayarak en çok ihtiyacı olanlara öncelik verdiğine” güvence verdi. sürdürülebilir ve adil”.