“Ödül beni korkutuyor”

Adanali

New member
Yönetmen Christopher Rüfing, Berlin Tiyatro Ödülü'nü aldı. Bu, 20.000 Euro ile donatılan fiyatı ödüllendiren Prusya Denizi Tedavi Vakfı tarafından duyuruldu. Berlin'in yöneten Belediye Başkanı Kai Wegner, 4 Mayıs'ta Haus der Berliner Festivali'ndeki 62. Tiyatro toplantısında ödül verecek.

Jüri, 1985 doğumlu yönetmenin estetik olarak yenilikçi çalışmasını ve işbirlikçi, hiyerarşisi -kritik çalışma şekli tanır. Rüping zaten Berlin Theatretreffen'e beş kez davet edildi ve 2019 ve 2021'de tiyatro uzmanı dergisi tarafından bugün “Yılın Direktörü” adını verdi. On saatlik evrelemesi “Dionysos City”, Almanca konuşulan ülkelerde ünlü Nestroy ödülünü “en iyi performans” olarak aldı. Christopher Rüfing de 2022'den beri opera direktörü olarak çalışıyor, en son Bavyera Devlet Operası'nda Monteverdi uyarlaması “il Ritorno / Sihir Düşüncesi Yılı” nı sahneledi. Sarah Kane'den sonra şu anki “açgözlülük” Deutsches Tiyatrosu Berlin'de görülebilir.

Mesaja göre, Christopher Rüfing ödüle şu kelimelerle tepki verdi: “Kalbim biraz yarışıyor ve tapınaklarıma bir şeyler basıyor. Görünüşe göre bu ödülden memnunum, onur duyuyorum. Aynı zamanda, beni korkutuyor – sadece önden kazananların etkileyici galerisi yüzünden değil: Inside. Tiyatronun sadece Berlin'de tehlike altında olduğu bu durumda böyle bir fiyat şu anda ne anlama geliyor? Hiç mutlu olabilir miyim? Prova odasında, her zaman dışarıdan mümkün olduğunca herhangi bir incelemeyi gizlemeye ve kendinizi ilgili herkesle birlikte sürecin iç mantığına ayırmaya çalışırsınız. Tabii ki, bu böyle bir fiyatı zorlaştırıyor. Bu yüzden çabucak unutmalıyım. Ama ondan önce onu kutlamayı dört gözle bekliyorum – ve bununla sevilen nesli tükenmekte olan tiyatro – eski ve yeni şeylerle birlikte: Berlin festivalinin iç kısmını kutlamak.

Berlin yakında Christopher Rüf'den daha fazlasına sahip olabilir. Volksbühne'ye sahne olacağı söylentileri var.