Saldırganlar, Junos işletim sistemindeki güvenlik açıklarını kritik bir tehdide dönüştürebilir

Bakec

New member
Saldırganlar, Juno işletim sistemindeki çeşitli güvenlik açıklarını birleştirebilir ve en kötü durumda kötü amaçlı kod yürütebilir. Sonuç olarak, ağ işletim sistemlerine sahip güvenlik duvarları ve anahtarlar risk altındadır. Yöneticiler güvenlik yamalarını hemen yüklemelidir.

Duyuru

Tehlikeli savunmasızlık kokteyli

Bir tavsiye mesajından da görülebileceği gibi, SRX ve EX serisi güvenlik duvarlarının ve anahtarların çeşitli modelleri özellikle etkilenir. Güvenlik açıkları J-Web bileşeninden kaynaklanmaktadır.

Dört güvenlik açığının (CVE-2023-36844, CVE-2023-36845, CVE-2023-36846, CVE-2023-36847) her biri yalnızca ” tehdit düzeyine sahiptir.ortaJuniper’a göre, saldırganlar güvenlik açıklarını bir araya getirip sonunda kötü amaçlı kod yürütebilir, bu nedenle risk kritik kabul edilir.

Bildirimde geliştiriciler, Junos işletim sisteminin risk altındaki ve saldırılara karşı korunan sürümlerini listeliyor. Ancak, şu ana kadar tüm güncellemeler yayınlanmadı.

(İtibaren)

Haberin Sonu