Servet Yenitürk hakkındaki argümanları yalandı

bencede

New member
TFF 2’nci Lig Kırmızı Küme’de çaba eden Silahtaroğlu Vanspor Kulübü eski Lideri Servet Yenitürk, basın toplantısı düzenledi. Vanspor başkanlığından istifa eden Seyithan İzsiz’in tezlerine karşılık veren Servet Yenitürk, “Niye futbolcu ile idaresi birbirine düşürüyorsun? Yakışıyor mu sana. Ekibi bırakıp kaçtın” dedi.

Yenitürk, kulüp başkanlığından istifa eden İzsiz’in hakkında söylemiş olduği iddiların temelsiz olduğunu belirtti. Yenitürk, “Gelmiş geçmiş liderler içinde Vanspor’a en büyük ziyanı veren isim olarak anılacağına inanın. Zira geçmişte 4 yıl kulüp başkanlığını yaptım. Çok daha önemli meşakkatlerle karşı karşıya kaldık, idaremizde istifalar gündeme geldi, idaremiz ortasında bizleri valiye şikayet eden arkadaşlarımız oldu. Yalnız bırakıldık, tek kaldık. Lakin Vanspor’a ziyan gelmesin diye basına taşımadık. Çok sıkıntı kaidelerde bile Vanspor’u terk edip kaçmadık. Ancak ne hikmetse Seyithan beyefendi, geldiği 10 günden daha sonra mazeretler üretmeye başladı. Seyithan beyefendi, dışarıdan getirdiği konukların konaklama ve yeme içme bedelenin tamamını külüpten ödeyeceksiniz diyordu. ‘Ben 4 yıl kulüp başkanlığı yaptım, kulübün tek bir kuruşunu kendim ve konuklarımın masrafları için kullanmadım. Seyithan beyefendi bize dedi ki; kulüp için 700 bin TL topladığımız para var, onu da alıyorum haberimiz olsun.’ İspatsız iftira atmak yanlıştır. Bunlar, bizim topluluğumuza ziyan veriyor. Ben bu gruba bedel ödemişim. Klasörlere sığmayacak kadar Vanspor’a para aktarmışım. Başkanlığım devrinde 10-12 milyon TL para harcadım ve bunu da bıraktım. Şu anda da Vanspor devam ediyorsa bizlerin yardımıyla oldu. Bugün SGK ve vergi dairesinde benim kızımın ve kimi dostlarımın araçları ipotekte. Niçin? Vanspor için. Hakkımdaki en utanç verici iftirası ise ‘Ben güya Levent Cankurtaran beyefendiye demişim ki; sana taban hazırlayabilmek ve bunun ayağını kaydırabilmek için Bayburt maçında gerekirse grubu alana çıkarmayız’ Bu ne kadar iğrenç ve istinatsız bir iftiradır” dedi.

İzsiz’i kendisine iftira atmakla suçlayan Yenitürk, “Atmış olduğun iftiraları ispat etmezsen namert, onursuz, namussuzsun. Şayet ben bu biçimde bir teze girmişsem namert, erdemsiz ve namussuzum. Ayıptır, yakışmıyor. Niçin futbolcu ile idaresi birbirine düşürüyorsun? Yakışıyor mu sana. Ekibi bırakıp kaçtın” diye konuştu.

Behçet DALMAZ / VAN,(DHA)