Daha İyi Konut Programı
Program, düşük gelirli ailelere doğrudan ekonomik destek sağlanması yoluyla iyileştirilmesi veya genişletilmesi gereken evleri ele alarak sosyal eşitsizliğin ve konut açığının azaltılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Konutların genişletilmesi için yararlanıcılara 90.000 peso verilecek; iyileştirme için 35.000 peso.
Gereksinimler
Daha sonra Conavi operasyonel personeli, sağlanan kaynakların iyileştirme durumunda maksimum üç ay, genişleme durumunda ise dört ay içinde uygulandığını doğrulamak için bir kapanış ziyareti gerçekleştirecek.
Refah İçin Üretim
Bu programla küçük ve orta ölçekli üreticiler, ürüne ve ürettikleri hektar miktarına bağlı olarak yılda 6.200 ila 24.000 peso arasında para alıyor.
Hedeflerden biri, geri kalmışlığı ve eşitsizliği azaltmanın yanı sıra, kırsal üreticilerin gıdada kendi kendine yeterliliğini sağlamakla ilgilidir.
Gereksinimler
Bienpesca
Bir önceki program gibi, bu program da küçük ve orta ölçekli balıkçılara ve su ürünleri yetiştiricilerine yaşam koşullarını iyileştirme ve gıda konusunda kendi kendine yeterliliği sağlama konusunda fayda sağlamayı amaçlıyor.
Destek yıllık 7.500 pesodan oluşmakta ve en fazla ihtiyaç ve üretim potansiyeline sahip bölgelere öncelik vermektedir.
Gereksinimler
Ulusal Balıkçılık Komisyonu (Conapesca), web sitesinde ve bölgelerdeki bilgilendirme kampanyaları aracılığıyla, Balıkçılık ve Su Ürünleri Üreticileri Siciline yeni girişlerin güncellenmesi ve kaydedilmesi dönemlerinin yanı sıra, yararlanıcılara desteğin teslim tarihlerini yayınlayacaktır.
Sağlıklı yaşam seansları
Bu program, mikro işletme sahibi kişilere veya iş kurmak isteyen Gençlik Geleceği İnşa Etme programı mezunlarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Yararlanıcıların alacağı miktarlar 6.000 ila 20.000 peso arasında değişmekte olup, 10 aylık taksitlerle ödenmektedir.
Gereksinimler
Bu programla hükümet, inşaat, bakım ve donanımdaki iyileştirmeler yoluyla kamuya ait ilk, okul öncesi, ilk ve orta okulları iyileştirmeyi; Ayrıca okul saatlerini uzatmayı ve/veya yemek sunmayı da seçebilirsiniz.
Okul Bizimdir, her kampüste, çoğunlukla bir meclis aracılığıyla seçilen ebeveynlerden oluşan bir Okul Katılımcı Yönetim Komitesi (CEAP) tarafından işletilmektedir.
Bu programla seçilen okullara kayıtlı öğrenci sayısına göre kaynak sağlanıyor; Tutarlar 200.000 ile 600.000 peso arasında değişmektedir.
Gereksinimler
Refah için Gübreler
Hükümet, mısır, fasulye ve sosyal ve ekonomik etkisi yüksek mahsulleri öncelik olarak değerlendirerek küçük ölçekli üreticilere 600 kilograma kadar gübreyi ücretsiz dağıtıyor.
Verilen gübre miktarı mahsule ve dikkat edilen alana bağlıdır.
Gereksinimler
Destek nasıl talep edilir?
Programdan 2022 yılında yararlandıysanız, çağrının Sader web sitesinde yayınlanmasını beklemeniz ve katılmaya ilginizi onaylamanız yeterli. Öncelikli mahsullere ilişkin Refah için Üretim programının yararlanıcıları da doğrudan erişebilecek.
2023 yılında programdan yararlanan nüfus içerisinde değilseniz, pencereye geçmek için çağrının yayınlanmasını bekleyin, çağrıda belirtilen şartlara uyun ve bütçe hükmü ve teknik komitenin hükmü doğrultusunda kayıt yaptırın. .
Garanti fiyatları
Bu program, Meksika kırsalının verimliliğini artırarak gıdada kendi kendine yeterliliği sağlamayı amaçlıyor.
Garanti Fiyatlarının ödenmesi bütçenin uygunluğuna bağlı olacak ve yararlanıcı üreticilerin her birine ayrı ayrı yapılacaktır.
Üreticiler Programa tarım döngülerinde (ilkbahar-yaz ve sonbahar-kış) katılabilecekler. İki üretim döngüsünün ekim, hasat ve pazarlama dönemleri birbirini takip eden iki mali yılın bölümlerini kapsar.
Kriterler
Bu program, Chiapas, Meksika, Guerrero, Hidalgo, Michoacán, Morelos, Oaxaca, 19 Eylül 2017 ve 16 Şubat 2018 depremlerinden etkilenen belediyelerde, 7 ve 19 Eylül 2017 ve 16 Şubat 2018 depremlerinden etkilenen topluluklara ve kişilere hizmet vermek üzere faaliyete geçti. Puebla, Tabasco, Tlaxcala, Veracruz ve Mexico City.
Destek dört sektöre ayrılmıştır: konut, eğitim, sağlık ve kültür.
Konut konusunda iki tür destek vardır: yeniden inşa ve yer değiştirme.
Gereksinimler
Yeniden inşa ve yer değiştirme için başvuruyorlar:
Program, düşük gelirli ailelere doğrudan ekonomik destek sağlanması yoluyla iyileştirilmesi veya genişletilmesi gereken evleri ele alarak sosyal eşitsizliğin ve konut açığının azaltılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Konutların genişletilmesi için yararlanıcılara 90.000 peso verilecek; iyileştirme için 35.000 peso.
Gereksinimler
- Yasal yaşta olun (18 yaş ve üstü).
- 2019, 2020, 2021 ve 2022 mali yıllarında Conavi tarafından yürütülen bu programdan veya başka herhangi bir programdan faydalanmamış olmak.
- Ülkedeki 23 birimin 155 belediyesinden birinin yetkilileri tarafından belirlenen bölgelerde yaşayın.
- Geçerli resmi kimlik
- Adres kanıtı
- frenk
- Desteğin uygulanacağı evin yasal mülkiyetini veya mülkiyetini kanıtlayan belge.
Daha sonra Conavi operasyonel personeli, sağlanan kaynakların iyileştirme durumunda maksimum üç ay, genişleme durumunda ise dört ay içinde uygulandığını doğrulamak için bir kapanış ziyareti gerçekleştirecek.
Refah İçin Üretim
Bu programla küçük ve orta ölçekli üreticiler, ürüne ve ürettikleri hektar miktarına bağlı olarak yılda 6.200 ila 24.000 peso arasında para alıyor.
Hedeflerden biri, geri kalmışlığı ve eşitsizliği azaltmanın yanı sıra, kırsal üreticilerin gıdada kendi kendine yeterliliğini sağlamakla ilgilidir.
Gereksinimler
- Küçük veya orta ölçekli mısır tanesi, fasulye, buğday tanesi, pirinç, yulaf tanesi, arpa tanesi, milpa, soya fasulyesi tanesi, susam tanesi, yer fıstığı, nohut tanesi, bakla tanesi, aspir tanesi, chihua kabağı (pipián) üreticisi olun , mercimek, ayçiçeği tanesi, bezelye tanesi, keten tohumu, kolza tohumu veya kanola, sorgum tanesi, kamış, kahve, amaranth, chia, kakao, kaktüs, bal veya süt.
- Refah İçin Üretim kaydına kayıtlı olun
- Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı Üretken Destek Genel Müdürlüğü (Sader) tarafından onaylanacak veya dahil edilecektir.
- Ulusal Nüfus Sicili (Renapo) tarafından doğrulanan güncel CURP.
- Geçerli resmi kimlik.
Bienpesca
Bir önceki program gibi, bu program da küçük ve orta ölçekli balıkçılara ve su ürünleri yetiştiricilerine yaşam koşullarını iyileştirme ve gıda konusunda kendi kendine yeterliliği sağlama konusunda fayda sağlamayı amaçlıyor.
Destek yıllık 7.500 pesodan oluşmakta ve en fazla ihtiyaç ve üretim potansiyeline sahip bölgelere öncelik vermektedir.
Gereksinimler
- Doğal bir insan olun.
- Aşağıdaki kriterlerden herhangi birini karşılayın (mevcut akreditasyon belgesi):
- Yürürlükte olan veya uzatma sürecinde olan balıkçılık veya su ürünleri yetiştiriciliğine ilişkin imtiyaz veya izin unvanı (sizin veya faaliyeti birlikte yürüttüğünüz tüzel kişininki).
- Varış veya hasat bildirimi.
- Conapesca'nın balıkçılık çalışmaları veya balıkçılık veya su ürünleri yetiştiriciliği yönetim programına ilişkin herhangi bir yasal düzenleme programına kayıtlı olduğuna dair kanıt.
- Geçerli resmi kimlik.
Ulusal Balıkçılık Komisyonu (Conapesca), web sitesinde ve bölgelerdeki bilgilendirme kampanyaları aracılığıyla, Balıkçılık ve Su Ürünleri Üreticileri Siciline yeni girişlerin güncellenmesi ve kaydedilmesi dönemlerinin yanı sıra, yararlanıcılara desteğin teslim tarihlerini yayınlayacaktır.
Sağlıklı yaşam seansları
Bu program, mikro işletme sahibi kişilere veya iş kurmak isteyen Gençlik Geleceği İnşa Etme programı mezunlarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Yararlanıcıların alacağı miktarlar 6.000 ila 20.000 peso arasında değişmekte olup, 10 aylık taksitlerle ödenmektedir.
Gereksinimler
- Gereksinimlerin doğrulanması sırasında en az 30 yaşında olmak veya tarım dışı bir iş kurmaya ilgi duyduğunu ifade eden Geleceği İnşa Eden Gençlik programından mezun olmak.
- Altı aydan fazla faaliyet gösteren, tarım dışı bir mikro işletmeye sahip olun.
- Partiyi ayrı ayrı alın.
- Program hakkında rehberlik alın.
- Kaynak mevcut olduğu sürece, tarım dışı mikro işletmenizin en iyi şekilde geliştirilmesi için mümkünse tavsiye ve eğitim alın.
- Hiçbir ayrımcılığa uğramadan saygılı, zamanında, kaliteli ve eşit muamele alın.
- Partiyi tarım dışı mikro işletmenizde verimli bir şekilde kullanın.
- Sorumlu Birim veya diğer yetkili kuruluşların gerçekleştirdiği denetim, izleme ve değerlendirme faaliyetlerine izin verin.
- Verilen destekten elde edilen ekonomik ve sosyal sonuçların belirlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla, uygun olduğu durumlarda, anketler ve ziyaretler gibi belirli araçlar yoluyla bilgi elde etmek amacıyla orta ve uzun vadeli izlemeyi kabul etmek.
- Önceki partiler için tam geri ödeme yapılmaması.
Bu programla hükümet, inşaat, bakım ve donanımdaki iyileştirmeler yoluyla kamuya ait ilk, okul öncesi, ilk ve orta okulları iyileştirmeyi; Ayrıca okul saatlerini uzatmayı ve/veya yemek sunmayı da seçebilirsiniz.
Okul Bizimdir, her kampüste, çoğunlukla bir meclis aracılığıyla seçilen ebeveynlerden oluşan bir Okul Katılımcı Yönetim Komitesi (CEAP) tarafından işletilmektedir.
Bu programla seçilen okullara kayıtlı öğrenci sayısına göre kaynak sağlanıyor; Tutarlar 200.000 ile 600.000 peso arasında değişmektedir.
Gereksinimler
- Eğitim tesisinin içme suyu, elektrik, lavabo gibi hizmetlerden yoksun olması; engellilere yönelik altyapı, engellilere yönelik materyaller, internet, bilgisayarlar vb. ve/veya öncelikli alanlardan birinde yer alan.
- CEAP'ın oluşturulması ve CEAP Entegrasyon Toplantısı Tutanaklarının La Escuela Es Nuestra Genel Müdürlüğü'ne sunulması. https://laescuelaesnuestra.sep.gob.mx/
- https://laescuelaesnuestra.sep.gob.mx/ adresine tıklayarak CEAP Taahhüt Mektubu'nu La Escuela Es Nuestra Genel Müdürlüğü'ne sunun.
- Daha önce seçilen kampüslerdeki okul topluluklarının, bütçe uygunluğu ve mevcut uygunluk ve önceliklendirme kriterlerine uygun olarak bu desteği alması düşünülebilir.
Refah için Gübreler
Hükümet, mısır, fasulye ve sosyal ve ekonomik etkisi yüksek mahsulleri öncelik olarak değerlendirerek küçük ölçekli üreticilere 600 kilograma kadar gübreyi ücretsiz dağıtıyor.
Verilen gübre miktarı mahsule ve dikkat edilen alana bağlıdır.
Gereksinimler
- Doğal bir insan olun.
- Sader Üretici Kaydına kayıtlı olun.
- Geçerli tüm yasal hükümlere uymayı kabul edin.
- Sekretarya İdari ve Finans Birimi tarafından yönetilen “TARIM Programlarından Teşvik Alma Hakkını Kaybeden Gerçek veya Tüzel Kişiler Rehberi”nde yer almamak veya gerçek veya güvenilir olmayan, fiziki veya belgeli olarak doğrulanmasını engelleyecek bilgiler vermemek. desteğin ürün nesnesi.
- Çağrıda yayınlanan stratejik ilgi alanı ve öncelikli ürünler doğrultusunda tarımsal üretici nüfusun bir parçası olun.
- Mülkün yasal mülkiyetini kanıtlayın.
- Güncel resmi kimlik belgesi (INE, pasaport, askerlik kaydı, mesleki ehliyet).
- CURP.
- Başvuranın adresinin kanıtı.
Destek nasıl talep edilir?
Programdan 2022 yılında yararlandıysanız, çağrının Sader web sitesinde yayınlanmasını beklemeniz ve katılmaya ilginizi onaylamanız yeterli. Öncelikli mahsullere ilişkin Refah için Üretim programının yararlanıcıları da doğrudan erişebilecek.
2023 yılında programdan yararlanan nüfus içerisinde değilseniz, pencereye geçmek için çağrının yayınlanmasını bekleyin, çağrıda belirtilen şartlara uyun ve bütçe hükmü ve teknik komitenin hükmü doğrultusunda kayıt yaptırın. .
Garanti fiyatları
Bu program, Meksika kırsalının verimliliğini artırarak gıdada kendi kendine yeterliliği sağlamayı amaçlıyor.
Garanti Fiyatlarının ödenmesi bütçenin uygunluğuna bağlı olacak ve yararlanıcı üreticilerin her birine ayrı ayrı yapılacaktır.
Üreticiler Programa tarım döngülerinde (ilkbahar-yaz ve sonbahar-kış) katılabilecekler. İki üretim döngüsünün ekim, hasat ve pazarlama dönemleri birbirini takip eden iki mali yılın bölümlerini kapsar.
Kriterler
- TARIM Üreticileri Siciline kayıtlı olun ve aşağıdaki kayıtlardan birine kayıtlı olun: refah sayımı, refah için üretim ve Segalmex ve Liconsa'nın sahip olduğu veya ürettiği kayıtlar.
- Kendinizi aktif bir ulusal üretici olarak tanımlayın.
- Tohum fiyatının mülkiyetini kontrol edin.
- Her ürünün çalışma mekaniğine uyun.
- TARIM Üreticileri Kaydı'ndaki kayıt folyosunu veya belirtilen kayıtlardan başka birini, Segalmex folyosunu veya kayıt kanıtını sunun.
- Ülkede verilen mevcut resmi kimlik.
- Küçük mısır ve fasulye üreticileri için banka hesabı gerekmeyecek; süt, orta boy mısır, buğday ve pirinç üreticileri için ise zorunlu olacak.
- Sahip olunan (parsel belgesi vb.) veya kiralanan (belge destekli sözleşmeli).
- Her mekanizmada fiyat belgeleri, faturalar, CURP, adres kanıtı vb. gibi belirli belgeleri sunun.
Bu program, Chiapas, Meksika, Guerrero, Hidalgo, Michoacán, Morelos, Oaxaca, 19 Eylül 2017 ve 16 Şubat 2018 depremlerinden etkilenen belediyelerde, 7 ve 19 Eylül 2017 ve 16 Şubat 2018 depremlerinden etkilenen topluluklara ve kişilere hizmet vermek üzere faaliyete geçti. Puebla, Tabasco, Tlaxcala, Veracruz ve Mexico City.
Destek dört sektöre ayrılmıştır: konut, eğitim, sağlık ve kültür.
Konut konusunda iki tür destek vardır: yeniden inşa ve yer değiştirme.
Gereksinimler
Yeniden inşa ve yer değiştirme için başvuruyorlar: