Máynez, seçimleri kazanırsa yeni altı yıllık dönemin başında vergi reformu öneriyor

celikci

Global Mod
Global Mod
Üç konuya odaklanıyor: “ Birinci ilerici ve çok daha keskin bir şekilde yapmaktır Veraset vergilerinin gelir düzeyine göre tahsilatı (en yüksek ondalık dilimler), Meksika'daki nüfusun %1'inin ülke gelirinin çoğunluğunu aldığını biliyoruz, dolayısıyla miras teklifini buraya yoğunlaştırabiliriz” dedi 26. Bölge için bu seçimlere aday olan Urriza, Coyoacán. MC tarafından.

O ikinci nesil açısından yeni kamu geliri temasıyla ilgilidir ilaç düzenlemesiUrriza, “Eğer seçici ve aşamalı olarak düzenlenirse birlikte çalışabileceğiniz çok sayıda şirket ve girişimci vardır” yorumunu yaptı.


Bu düzenlemeden elde edilen gelirin büyük bir kısmının Meksika'daki ulusal bakım sistemine tahsis edilmesinin önerildiğini açıkladı: çocuk bakım evleri, bakıcılar, okullarda çalışma saatlerinin uzatılması ve yaşlılar için gündüz evleri.

O üçüncü odaklanmak Gelir yaratmakdır-dir aşırı işlenmiş gıdalara vergisağlığa zararlı olan; “Bu sadece bir vergi geliri meselesi değil, aynı zamanda bir halk sağlığı meselesi, herhangi bir besinsel fayda sağlamayan bu gıdaların tüketimini caydırıyor.”

Şu anda alkolsüz içecek ve sigara gibi ürünlere sağlığa verilen zararın azaltılması amacıyla Üretim ve Hizmet Özel Vergisi (IEPS) kapsamında ücret uygulanıyor ancak bu kaynaklar etiketlenmiyor, yani bir çantaya giriyor. genel ve buradan kamu harcamalarının farklı kavramlarına geçeceğiz.

Bunu göz önünde bulundurarak Movimiento Ciudadano, hükümet tarafından ihtiyari olarak kullanılmasını önlemek amacıyla tüm bu gelirin etiketlenmesini öneriyor.

Başkanlık için iki adayın aksine aday Álvarez Máynez, yeni hükümet başladıktan sonra mali reformun gerekli olduğunu düşünüyor ve altı yıllık dönem geçtikten sonra bunun gerekli olup olmayacağını görmek için beklemiyor.

Evrensel Emeklilik


Ekonomik konulardaki önerilerden bir diğeri de tüm çalışan insanlar için evrensel bir emeklilik sistemine sahip olunması yönündedir.

“Ev işçilerinden, sokak ticaretinden, tarım işçilerinden, teslimat işçilerinden, şoförlerden, garsonlardan, müzisyenlerden veya diğerlerinden hiçbir işçi grubu güvencesiz, tanınmayan, sosyal güvenceden ve çalışma haklarından yoksun çalışmaya mahkûm edilmeye devam edilmemelidir. Hükümetimiz, tam istihdama dayalı bir çalışma politikasını ve tam zamanlı çalışmayla ilgili hakların tanınmasını teşvik edecektir” diyor. 'Meksika için iyi bir hükümet. Seçim platformu ve hükümet programı 2024-2030'.


Daha fazla teklif


Vergi reformu ve evrensel emekliliğe ek olarak MC, gelirin yeniden dağıtımı ve üretiminin oluşturulması ve incelenmesi amacını takip ederek, Federal Gelir Kanununu ve Federal Harcama Bütçesini tasarlayacak özerk bir organ oluşturulmasını önermektedir. vatandaşların ihtiyaçları ve transexennial planlarla.

Bu konudaki diğer öneriler sendikal örgütlenmenin teşvik edilmesi; en yoksullara doğrudan para transferleri; garantili bir asgari gelir oluşturmak; geçici işsizlik sigortası; yeni kredi araçları, mikro ve küçük işletmelerin profesyonelleştirilmesi ve kalkınma bankacılığının yeniden tasarlanması.

Unutulmamalıdır ki önümüzdeki Pazar, 28 Mayıs, İkinci başkanlık tartışması Bu bölümde şu ekonomik konulara değinilecektir: ekonomik büyüme, istihdam ve enflasyon, altyapı ve kalkınma.
 
Üst